
Čo gazdinka, to recept na medovníky, vanilkové rožteky, kokosové guľky, orechové záviny, linecké, vianočku a ďalšie vianočné pečivo. Ale v každej dobrej gazdinke je kus zvedavosti a tak si rada vyskúša aj niečo nové.
Už ste začali s vianočným pečením? Možno sa ešte len chystáte, možno už prvé dávky skrývate pred maškrtnými členmi domácnosti. Skúste tento rok zaradiť do vášho koláčikového repertoáru aj naše tri recepty. Dva z nich možno budú pre vás úplne nové, rozhodne však stoja za skúšku. Upiekli ich pre vás Coolinári a ako skúsení foodblogeri odporúčajú na mixovanie novinku aku bezkáblový ručný šľahač SENCOR SHM 900WH. Žiadne káble, jednoduchšia práca!

Škoricové sušienky
Sušienky sú na prípravu také jednoduché, že ich to priam predurčuje na pečenie s deťmi.
VIDEOrecept: Škoricové sušienky
Strážite si kalórie? Kuchynská váha SENCOR SKS 7070 vám ich spočíta, pošle do mobilu a dokáže dokonca spočítavať aj jednotlivé zložky pri príprave receptu.

Francúzske čokoládové vianočné poleno

Vynikajúca čokoládová roláda sa v originále nazýva Bûche de Noël. Francúzska tradícia kázala na Vianoce zakúriť tým najväčším polenom, aby bolo v dome všetkého dostatok. Postupne ako sa prestávalo kúriť drevom, hľadali francúzske gazdinky náhradu a vymysleli túto úžasnú roládu z nadýchaného cesta a čokoládového krému.
VIDEOrecept: Čokoládová roláda vianočné poleno
A ešte jeden tip od Coolinárov. Koláče a zákusky vám dlhšie vydržia ako čerstvé, keď ich zavákuujete. S vákuovačkou SENCOR SVS 3010GY predĺžite čerstvosť potravín až 5-násobne.

Linecké koláčiky

Azda niet domácnosti, v ktorej by toto krehké vanilkové pečivo na Vianoce chýbalo. Linecké cesto sa používa aj počas roka na pečenie iných múčnikov, napríklad na Veľkú noc, alebo na krehké plnené koláče. Pozrite sa, ako ich pečú úspešní foodblogeri Coolinári a možno tento rok skúsite práve ich recept.