S vákuovačkou je život pohodlnejší a zdravý životný štýl jednoduchší

Vákuum je výborným pomocníkom v kuchyni: prichystáte s ním doteraz neznáme jedlá a potraviny si udržia mnohokrát dlhšiu sviežosť, surové rovnako ako varené.

Zdravý životný štýl nie je trendová záležitosť. Je to vec váženia si seba samého, spôsob, ako si čo najdlhšie udržať dobrú kondíciu, zdravie a pozitívny pohľad na život. Zdravý životný štýl neznamená len dostatok pohybu a vyvážený jedálniček. Je to aj spôsob prípravy a skladovania jedla. Vákuum je v tomto veľmi dobrým pomocníkom.

5-krát dlhšia čerstvosť vo vákuu

Vákuovanie je mimoriadne užitočné pri skladovaní potravín, pretože uchováva ich čerstvosť až 5-násobne dlhšie. Vo vákuu možno skladovať nielen mäso a zeleninu, ale hoci aj už navarené jedlo a nachystať si tak jedálniček na pár dní dopredu. Potom je už len na vás, či uprednostníte balenie v plastovom vrecku alebo vákuovacej dóze. So špeciálnym uzáverom môžete vákuovať aj tekutinu vo fľaši. Vákuová zváračka potravín CATLER VS 8011 s profesionálnymi parametrami a veľkým displejom dokáže ešte viac, než len odsať vzduch z vrecúška, dózy alebo fľaše. Potraviny s ňou môžete vákuovať alebo hygienicky zabaliť, pripraviť na varenie sous-vide, dokáže dokonca nafúknuť vrecko pre uchovávanie byliniek. Integrovanou pečiatkou vyrazíte dátum do zvaru, takže vždy presne viete, ako dlho sú potraviny zabalené. S vákuovačkou CATLER VS 8011 tak výrazne znižujete množstvo nespotrebovaných potravín a hotového jedla.

Delikatesy vzduch nepotrebujú  
Ešte donedávna bolo na vrchole rebríčka zdravej prípravy potravín varenie v pare. Dnes ho zosadila príprava vo vákuu – sous-vide. Podstatou varenia vo vákuu (sous-vide) je zabalenie suroviny do špeciálneho vrecka, z ktorého sa vysaje vzduch a jedlo sa varí v cirkulujúcej vode presne stanovený čas pri presnej teplote v rozmedzí medzi 56 – 95 °C. Jedlo zostáva šťavnaté, pretože šťava z neho nevyteká a stráca tak max 10 % svojej hmotnosti, na rozdiel od bežného varenia, kedy je úbytok až cca 40 %. Nedochádza ani k stratám minerálov, vitamínov a ďalších prospešných látok, chuť aj farba zostávajú autentické. Suroviny pred prípravou sous-vide môžete osoliť aj nakoreniť, stačí však použiť menšie množstvo, ako zvyčajne. Vyhnite sa len olivovému oleju a alkoholu, tie si s chuťou vákuovo vareného jedla nerozumejú.